Beton waterdicht maken | Kelderdichting | Aquastra Skip to content Skip to navigation

Beton waterdicht maken

Beton waterdicht maken is zeer belangrijk want vaak is dit nog niet volledig in orde. Oude betonnen wanden zijn niet noodzakelijk volledig waterdicht. Soms werd de waterdichting langs de buitenkant niet goed genoeg uitgevoerd. Daarnaast kan beton ook scheuren of kunnen er grindnesten aanwezig zijn. Dit zijn de plaatsen waar het water als eerste zal doordringen. Om te voorkomen dat de wanden vochtig worden en dat de aanwezige bekleding beschadigd wordt, gaan we het beton waterdicht maken. Dit doen we door waterdichting langs de binnenzijde.

Wanneer is beton waterdicht?

Door hydrofuge kan u uw beton waterdicht maken. Hydrofoberen is het aanbrengen van een product (hydrofuge) dat de muur dus beschermt tegen de weersinvloeden of vocht. Het wordt namelijk waterafstotend gemaakt. Beton met hydrofuge is waterdicht vanaf een dikte van 25cm. Beton zonder hydrofuge moet iets dikker zijn en is waterdicht vanaf 30cm. 

Hoe kan je scheuren voorkomen in beton?

Uw beton waterdicht maken begint eigenlijk al met preventie. Zo kan u proberen om scheurtjes in uw beton te beperken. Waarom beperken? Omdat beton altijd scheurt, maar het heeft natuurlijk zin grenzen. Door voldoende wapening te gebruiken zullen de trekkrachten beter opgevangen worden. Op die manier ontstaan er minder scheurtjes.

Wilt u uw beton waterdicht maken of wilt u meer info? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Beton waterdicht maken | Kelderdichting | Aquastra