Reinigen daken | Daken reinigen | Aquastra Skip to content Skip to navigation

Reinigen daken, waarom?

Het is belangrijk om regelmatig daken te reinigen. Mos en algen die op uw dak groeien kunnen namelijk de dakbedekking aantasten. Uw dak kan dus beschadigd raken. Naast het reinigen van daken worden ze ook vaak behandeld met een anti-mos coating. Op die manier zullen algen en mos niet terug groeien op uw dak.

Hoe werkt het reinigen van daken?

Platte daken reinigen is het makkelijkst. Dit kan namelijk gebeuren met een hogedrukspuit. Bij deze manier worden het mos en de algen onder hoge druk van het dak afgespoten. Bij schuine daken is er dan weer een stelling nodig om te reinigen. Om schuine daken te reinigen wordt gebruikt gemaakt van een speciale hogedrukreiniger. Het apparaat spuit water van bonen naar beneden. Zo wordt voorkomen dat water onder de dakbedekking terecht komt. Als gevolg zullen dus ook geen lekkages ontstaan.

Na reinigen daken: coaten

Na het reinigen van daken wilt u natuurlijk dat al het mos en de algen wegblijven. Zoals eerder al gezegd is het dus een goed idee om uw dak te laten coaten met anti-mosmiddel. Dit zorgt er voor dat alle bacteriën worden gedood en dat het mos en de algen niet meer terug komen. Dit zorgt er dus in de toekomst ook voor dat het reinigen van dagen minder vaak nodig is.

Waarom het reinigen van daken nuttig is

  • Scheuren en barsten voorkomen 
    Mos zal ervoor zorgen dat uw dakbedekking poreuzer wordt. Als het vriest zal het vocht in het mos uitzetten waardoor er scheuren en barstjes kunnen ontstaan in de dakbedekking. Het mos verbergt deze scheurtjes waardoor ze nog groter kunnen worden. Daarom is het reinigen van daken dus noodzakelijk.
  • Lekken voorkomen en langere levensduur
    Als er barsten of scheuren in de dakbedekking zitten, verhoogt dit de kans op lekkages in het dak. Verder zal mos ook voor een versnelling van het slijtageproces van het dak zorgen.
  • Mooie uitstraling
    Door daken te reinigen zien ze er terug verzorgd uit. Niet enkel het functionele is belangrijk, maar ook de uitstraling.
Reinigen daken | Ontmossen daken | Aquastra