Vochtproblemen in huis | Schimmel verwijderen Skip to content Skip to navigation

Vochtproblemen in huis en schimmel verwijderen

Schimmels: oorzaken en gevolgen

Schimmel in huis hebben is nooit leuk. Het stinkt en bovendien kan het een effect hebben op uw gezondheid. Schimmels zijn donkere vlekken die goed zichtbaar zijn op muren en plafonds. De enige efficiƫnte oplossing is: schimmel verwijderen! Voordat u effectief schimmel gaat verwijderen moet u eerst het onderliggende probleem oplossen. Schimmels worden gevormd als een oppervlakte of ruimte voor een lange tijd blootgesteld wordt aan vocht.

Vochtproblemen in huis

Schimmels ontstaan uit vocht. Als u schimmels hebt, betekent dit maar 1 ding: u hebt vochtproblemen in huis. Schimmels kunnen ontstaan uit drie soorten vocht: condensatie, opstijgend en doorslaand vocht. Vocht kan zich overal in uw huis bevinden zoals in muren en plafonds, maar ook in materialen zoals isolatie en hout. Vocht kan zowel intern als extern ontstaan. Zo kan uw gevel bijvoorbeeld onvoldoende waterdicht zijn waardoor er dus vocht kan doorslaan, met als gevolg schimmels. De beste oplossing is steeds schimmel verwijderen.

Gezondheid

Schimmel verwijderen is bovendien niet alleen noodzakelijk voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat inademen van schimmels problemen kan veroorzaken aan de luchtwegen. Astmatische klachten, irritaties en hoesten zijn symptomen die kunnen voorkomen bij het inademen van schimmels. Het is dan nog schadelijker voor mensen die al problemen hebben met hun luchtwegen.

 

Hebt u vochtproblemen in huis en u wilt schimmel verwijderen?
Neem contact op met Aquastra op het nummer 056 41 02 79 voor meer info.

Vochtbestrijding | Vocht in muur | Aquastra